Papietje aangehouden voor diefstal op bedrijfsterrein

De 45-jarige Steven T. alias ‘Papietje’ is op 7 oktober door de politie van het bureau Latour aangehouden. Hij heeft zich samen met twee andere mannen schuldig gemaakt aan diefstal op een bedrijfsterrein aan de Martin Luther Kingweg. De verdachten pleegden het strafbare feit tussen vijf uur ’s middags en acht uur ’s avonds.
Het drietal verschafte zich toegang tot het bedrijfsterrein door via het terrein van de Zonnebloemmarkt over de schutting te springen. Daarbij werden door de drie verdachten weggenomen een slijpmachine, een boormachine, een figuurzaag, twee emmers verf en een schop. Door deze diefstal leidt het bedrijf een schade van SRD 17.000.
Op camerabeelden zijn Steven en één van zijn kompanen duidelijk te zien zijn, waardoor de verdachten werden opgespoord. De wetsdienaren slaagden erin Steven aan te houden, terwijl zijn twee kompanen nog voortvluchtig zijn. Aan hun opsporing en aanhouding wordt gewerkt.
Bij de aanhouding van Steven werden op hem aangetroffen en in beslag genomen een tas inhoudende twee vermoedelijke speelgoed portofoons, een blade van een cirkelzaagmachine en een verstelbaar sleutel. Bij de voorgeleiding gaf Steven de politie te kennen, dat hij de goederen op straat heeft gevonden.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie ingesloten.