Panka: “Gajadien moet niet zomaar dingen zitten uitkraaien”

De woordvoerder van de NDP, Ricardo Panka, is niet te spreken over het feit dat de fractieleider van de coalitie in De Nationale Assemblee, Asiskumar Gajadien, de paarse partij verantwoordelijkheid stelt voor de laatstgehouden protestactie. “De uitspraken van Gajadien zijn uit de lucht gegrepen. Hij moet het bewijs leveren,” zegt Panka in gesprek met Suriname Herald.
Gajadien heeft in de media aangegeven, dat hij over informatie beschikt, dat de NDP mensen heeft gemobiliseerd. “Als de NDP mensen mobiliseert om op straat te komen, zullen er duizenden op de been zijn. De mobilisatiekracht van de NDP is bekend bij iedereen. Gajadien moet niet zomaar dingen zitten uitkraaien,” zegt de woordvoerder.
CoronavirusDe NDP kan nimmer de oproep hebben gedaan voor deze protestactie mede vanwege haar verantwoordelijkheid naar de samenleving toe, in deze COVID-19-pandemie tijd, benadrukt Panka. Surinamers oproepen om te protesteren, tegen het huidige desastreus beleid, zou volgens hem een grote menigte op de been brengen, met als gevolg mogelijke uitbreiding van het coronavirus. “Wij kennen onze verantwoordelijkheid als partij, maar wij onderkennen ook het recht van elke burger om op te komen voor het eigen belang dan wel groepsbelang,” zegt Panka.
Kritiek versus regeringVolgen de NDP-woordvoerder kunnen deze regering en haar aanhangers niet tegen kritiek. Door elke keer wanneer iemand kritiek levert op het wanbeleid van de regering, de persoon een kleur geven, zegt al heel veel, meent Panka. “Ze zullen elke moment proberen om elke kritiek weg te wijzen als te zijn kritiek vanuit de NDP, terwijl het volk niet alleen bestaat uit NDP’ers. Als iedereen die kritiek levert NDP’er is, dan moet dat een teken aan de wand zijn dat het grootste deel van het volk van de partij is. Want nu klaagt bijna het grootste deel van het volk,” zegt de woordvoerder.
Hij roept de regering op om te luisteren naar het volk en oplossingen te zoeken voor de problemen. “De mensen kunnen het niet meer aan. De prijzen in winkels zijn moordend. Als mensen kritiek leveren dan is er werk aan de winkel voor de regering,” zegt hij. Panka benadrukt dat de NDP niet achter de actie staat, omdat vanwege de COVID-19-situatie het niet verantwoord zou zijn.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald