Paasmusical ‘Alive’ in huiskamers

04/04/2021 12:09 – Audry Wajwakana

Yvanca Ritfeld heeft ook een rol in de paasmusical van gemeente Gods Rainville. : FB Gemeente Gods Rainville / Assembly of God Rainville  
PARAMARIBO – Niemand is blij met de coronapandemie, maar die zorgt er wel voor dat velen beter zijn geworden in het gebruik van de technologie in de digitale wereld. Omdat er nog geen grote groepen mensen tijdens speciale evenementen bij elkaar mogen komen, heeft Gemeente Gods Rainville opnames gemaakt van haar paasmusical ‘Alive’. Vanaf zaterdag wordt deze online en via de lokale televisiezenders vertoond.
In de musical wordt het lijden, sterven en de opstanding van Jezus vanuit het oogpunt van de verschillende betrokkenen in het verhaal verteld. De gemeente heeft kosten noch moeite gespaard om de productie van ruim zestig minuten neer te zetten. Daarbij is de technologie toegepast, waarbij er een animatie van de musical is gemaakt. Het decor is een meterslang schilderij waarop de gebouwen en landschappen uit de tijd van Jezus door talentvolle kunstenaars zijn beschilderd.
“God laat alles meewerken ten goede, anders waren we nooit gaan nadenken over producties die je van tevoren opneemt en uitzendt”, zegt predikant Jaïr Schalwijk tegen de Ware Tijd. “We hebben alles zelf gedaan, waarbij we qua aanschaf van camera’s en geluid veel hebben geïnvesteerd. God geeft het beste aan ons en wij mogen wel het beste van ons aan Hem geven.”
De voorbereidingen voor de musical vingen drie maanden geleden aan. Er is volgens de predikant heel veel geoefend, vooral qua acteren. “Het vergt heel veel om te zingen en acteren. Voor de meesten was het nog heel nieuw. Bij sommigen zie je het aangeboren talent.” De gemeente bracht met kerst ook al een productie die eveneens op de televisie en online werd vertoond. “Het verschil is dat we het deze keer veel groter hebben opgepakt”, vertelt Schalkwijk.
Gehoopt werd dat de musical live kon worden opgevoerd. “Met de vertoning zowel online als via de televisie, hebben we plan B ingezet. De nieuwe verscherpte maatregelen van de overheid hebben hierdoor dus niet zo een invloed gehad.” Echter, dit betekent niet dat de gemeente blij is met de zoveelste verscherping. Op Goede Vrijdag was er een late avonddienst gepland, die last minute moest worden vervroegd. “Zo ad hoc dingen veranderen, getuigt niet van goed beleid”, kritiseert Schalkwijk.
Hij onderschrijft dat niemand blij is met de coronapandemie. “Maar toch zien we allerlei lichtpuntjes en zie je dat veel meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om tijd met elkaar te besteden. Er zijn nu veel meer dingen die we waarderen. Vroeger was alles vanzelfsprekend, ook naar de kerk gaan. Nu ben je blij als je een zondag wel mag gaan in plaats van virtueel een dienst te moeten volgen.”
  Tweet
 

Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname