OW zal zich in 2021 richten op core werkzaamheden

Het ministerie van Openbare Werken (OW) zal zich in 2021 richten op de core werkzaamheden van het departement. De stand van zaken van de diverse commissies zoals prijsherziening en het beleidsplan in matrixvorm, zullen online worden gepubliceerd. Dit zal ook het geval zijn met alle projecten, die het ministerie zal uitvoeren. Het gaat om alle grote projecten die waren stopgezet.
Deze informatie is onlangs gedeeld met tijdens een stakeholders vergadering tussen OW en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), de Orde van Raadgevende Ingenieurs in Suriname (ORIS), de Unie van Architecten in Suriname, de Vereniging van Installateurs in Suriname (VIS) en de Algemene Aannemers Vereniging (AAV).
De twee grote projecten waarmee het ministerie bezig is, zijn het baggerproject en de brug over de Corantijnrivier. In februari 2021 zal de aanbestedingsperiode van het project worden opgestart. De consultants die het project moeten begeleiden zullen Surinamers zijn. Hoe de financiering van dit project zal plaatsvinden, moet nog door beide landen worden overeengekomen. Op zijn vroegst kan dit project in 2022 starten. OW-minister Riad Nurmohamed gaf ook aan dat het opengooien van de grens met Guyana op 12 december zal plaatsvinden.
Door de stakeholders werd aangegeven om in de ‘letter of interest’ op te nemen dat buitenlandse bedrijven die mee willen doen aan de aanbesteding dit samen moeten doen met een lokaal bedrijf. Het ministerie heeft aan de stakeholders gevraagd, mee te helpen aan het opstellen van een standaard brief.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald