OW: Voorlopig geen grote infrastructurele werken

Het ministerie van Openbare Werken (OW) zal het komend jaar geen grote infrastructurele werken uitvoeren. Minister Riad Nurmohamed van OW zegt dat er wel veel gedaan moet worden aan de infrastructuur, maar dat de middelen er niet zijn. Er moet bezuinigd worden, geeft hij aan. Hij is er geen voorstander van om in dit stadium veel geld uit te geven en meer schulden aan te gaan.

Nurmohamed zegt dat er flink is geknipt in de begroting van het ministerie van OW. Dit is noodzakelijk om de financiële crisis te stabiliseren. ‘’Je moet een jaar even geen geweldige dingen gaan doen. Gebeurt dat niet zal er over een jaar nog minder gedaan kunnen worden”. In De Nationale Assemblee (DNA) is onlangs de grote schuld van het ministerie gepresenteerd. Het gaat om ruim SRD 500 miljoen die vanaf 2013 aan aannemers betaald moet worden.

Nurmohamed is niet van plan schulden te maken en het aflossen van deze aan de komende generatie over te laten. Alle populistische projecten zijn stopgezet; Nurmohamed kiest voor dit moment voor projecten die van veel impact zijn voor burgers en andere instituten in de samenleving, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Over het bekende baggerproject zegt Nurmohamed dat het jammer is dat het zo slordig is voorbereid door de vorige regering. Bij de Raad van Ministers liggen er nu 3 voorstellen: doorgaan, betalen van een kleine boete en ermee stoppen, voordat het erger wordt of een gedeeltelijke voortzetting. Het is niet netjes om dit project nu over te hevelen naar de particuliere sector en te zeggen dat ze met het geld op tafel moet komen, vindt Nurmohamed. De hoop is dat de Raad van Ministers spoedig hierover bijeenkomt en het bedrijfsleven achter zich krijgt om volledig dit project over te nemen. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com