OW-minister Nurmohamed pleegt overleg met Guyanese collega Edghill

De Guyanese minister Juan Edghill van Openbare Werken Guyana heeft onlangs tijdens een werkbezoek aan zijn Surinaamse collega, Riad Nurmohamed overleg gevoerd. Het is de eerste officiële meeting geweest van een werkgroep, die door de presidenten Chan Santokhi en Irfaan Ali van Guyana is samengesteld. Het team wordt onder andere belast met taken als transport over de Corantijnrivier en eventuele verbetering van de samenwerking als het gaat om de Canawaima veerverbinding.
Er is ook een overeenkomst getekend voor het aanleggen van een glasvezel kabelverbinding en bus transport tussen Suriname en Guyana. Op 24 november is er een memorandum of understanding getekend tussen beide landen, over infrastructurele projecten, onder andere de brug over de Corantijnrivier.
Bedrijven die studies willen doen met betrekking tot het bouwen van de brug over de Corantijnrivier, mogen zich registreren tot 15 februari 2021. Daarna vindt er een evaluatie plaats, door zowel Suriname als Guyana, waar geïnteresseerde ondernemingen die de studie binnen 12 maanden in staat zijn af te ronden, zullen worden opgeroepen.
Tijdens deze bijzondere meeting waren verder aanwezig, minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Michel Amafo, directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), Ranu Mathura namens N.V. Luchthavenbeheer, de Guyanese ambassadeur Elisabeth Harper en directeur Civieltechnische Werken (CTW) van Openbare Werken Santosh Soman.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald