OW-coördinator Coronie ontheven

11/09/2020 10:03 – Gilliamo Orban
PARAMARIBO – Minister Riad Nurmohamed heeft Le-roy Doorson, coördinator van het ministerie van Openbare Werken (OW) in Coronie, uit zijn functie ontheven. Doorson denkt niet dat zijn ontheffing verband heeft met de barricade van de Oost-Westverbinding bij Totness door onder andere medewerkers van OW.
“Ik ben vorige week donderdag door de minister uitgenodigd voor een gesprek, dat vrijdag zou plaatsvinden, maar dat is niet meer doorgegaan. Daarom was ik pas maandag samen met districtscommissaris Maikel Winter van Coronie bij de minister, waarbij ik werd meegedeeld dat ik vanwege gewijzigde beleidsinzichten ontheven word”, vertelt Doorson donderdag aan de Ware Tijd.
De weg bij Totness was maandag en dinsdag gebarricadeerd door onder meer medewerkers van OW, omdat ze al maanden in dienst zijn genomen, maar nog geen betaling hebben gekregen. Ze werden nog bozer toen ze een brief kregen dat ze hun dienstbetrekking niet verder hoeven voort te zetten en ze zich voorlopig niet hoeven aan te melden op hun werkplek. Hun rechtspositie zal geëvalueerd worden en ze zullen hiervan binnen een maand op de hoogte gesteld worden.
De actievoerders wilden woensdag weer de weg barricaderen, maar de politie heeft ze op andere gedachte gebracht. De medewerkers zullen wachten tot eind deze maand op hun loon. Doorson zegt dat hij dertig brieven van de minister heeft gehad om aan de medewerkers te verstrekken van de afdeling Civieltechnische Werken in Coronie. Hij heeft daarnaast woensdag een graafmachine, drie wagens en een bromfiets overgedragen aan de dc.
Doorson had verwacht dat hij ontheven zou worden, aangezien hij lid is van de NDP en namens die partij in het district als schaduwkandidaat op verkiezingslijst van De Nationale Assemblee was geplaatst. Nu maakt de NDP geen deel meer uit van de regering. “Ik heb geen hard feelings, omdat dit de Surinaamse politiek is en de minister heeft gezegd dat als hij mij nodig heeft, ik ingezet zal worden. Het was een goed gesprek en ik heb niet de indruk dat het om politieke rancune gaat”, zegt de gewezen coördinator.
Doorson blikt met een opgeven hoofd terug op zijn periode als coördinator van OW in het kokosdistrict. Hij heeft totaal acht jaar lang zijn krachten gegeven aan de afdeling in Coronie en kreeg in 2018 de leiding. Hij beweert dat mede dankzij hem OW in Coronie in 2019 over een graafmachine kon beschikken. Er is hiervoor aangeklopt bij het aannemingsbedrijf MNO-Vervat, dat de dijk heeft gebouwd in Coronie.
Ook was Doorson naar eigen zeggen nauw betrokken bij het bouwen van de schutsluis voor de vissers te Totness. Die is in 2019 opgeleverd. Volgens hem heeft hij ook ervoor gezorgd dat in 2018 een dambreuk is hersteld, waardoor de bewoners in het ressort Johanna Maria geen last meer ondervinden van het overtollige zwampwater. “Bij een geringe regenval liepen de arealen van de bewoners onder water”, aldus Doorson.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname