Overschot personeel ROS wordt ondergebracht op departement Sport

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken (ROS) heeft tijdens een gesprek met de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling aangegeven, dat zij met eenieder wil samenwerken. Echter wil zij personeel dat nog geen plek heeft om te werken, onderbrengen binnen het departement Sport, dat recent bij het ministerie is ondergebracht. Zij gaf dit antwoord na de opmerking van bondssecretaris Rudolgo Palmtak, die vroeg rekening te houden met de nieuwe krachten.
Het bestuur heeft verder ook gesproken over de nieuwe loonreeks van ambtenaren van de bestuursdienst. Ook de kwestie van recente aanname van een grote groep ambtenaren, de aanhouding van salarissen van nieuwe krachten en de ingebruikname van een algemeen uniform bij de bestuursdienst werd besproken.
De minister beloofde de bond te zullen werken aan de realisatie van de aangekaarte punten. Bondsvoorzitter Glenn Swamipersad haalde aan dat de bestuursdienst en in het bijzonder de districtscommissarissen juist meer gemotiveerd zullen zijn en zich maximaal zullen inzetten als hun nieuwe salarisreeks officieel is.
Minister Emanuel stelt het bezoek van de bond op prijs, omdat zij zo een beter beeld van zaken krijgt die zich afspelen bij het personeel. Ze zal alles dat er is aangehaald natrekken en in het vervolg met het bestuur praten.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald