Overheidscommunicatiecongres voor de deur

Het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR) organiseert tweejaarlijks vindt het Overheidscommunicatiecongres, met als doel kennis over communicatie als vakgebied uit te wisselen. Dit jaar is het thema: de rol van overheidscommunicatie in de samenleving. Diverse sprekers zullen op 26 mei hun kennis en ervaringen uitwisselen. Ook de rol van sociale media en fake nieuws bij overheidscommunicatie worden onder de loep genomen.
Tijdens het congres worden prioriteitsgebieden van overheidscommunicatie uitvoerig belicht. Nagegaan zal worden hoe ervoor gezorgd kan worden dat er vanuit de overheid voldoende informatie beschikbaar is voor de burgers. De kloof die er kan ontstaan tussen de overheid en de burgers kan zorgen voor onbegrip, wantrouwen en onnodige aannames. Het congres wordt afgesloten met een debat, waarbij de rol van de media bij overheidscommunicatie uitvoerig wordt bediscussieerd.
Het overheidscommunicatiecongres is voor professionals, ambtenaren, mediawerkers, communicatieadviseurs, leerkrachten, docenten, politici, presentatoren en iedereen die als actieve burger meer wil weten over overheidscommunicatie. Het communicatiecongres is vanaf 2015 uitgegroeid tot een platform dat continu informatie uitwisselt over communicatie op nationaal, regionaal en internationaal gebied.