Overgeslagen gezinnen ontvangen alsnog noodhulppakketten

Meer dan honderdvijftig bewoners van de wijken Flora, Weg naar Zee en Goede Verwachting in Paramaribo, Tout Lui Faut en Hanna’s Lust in het district Wanica zijn door het Bureau Eenheid alsnog voorzien van noodhulppakketten. Zij hebben eerder geen pakket gekregen, omdat zij niet thuis waren of niet waren geregistreerd. Deze personen hebben zich achteraf op de Facebook-pagina van de organisatie opgegeven.
De kindertehuizen Elim van de Heer en Nos Kasita en Huize Ashiana hebben zondag een partij noodhulppakketten gekregen. Shaquille van Throo, projectcoördinator van Bureau Eenheid, zegt dat er gedurende het traject in de verschillende wijken heel wat mensen om verschillende redenen zijn overgeslagen.
“Anderen waren niet thuis op het moment van de distributie of wisten niet dat het distributieteam in hun ressort aanwezig was. Ook kwamen we veel mensen tegen die niet geregistreerd waren, maar wel heel graag een pakket wilden,” zegt Van Throo. De organisatie heeft een misserslijst samengesteld met daarop de huishoudens die nog aanmerking wensen te komen.
De coördinator legt uit dat er op de Facebook-pagina van Bureau Eenheid veel mensen een verzoek hebben gedaan om in aanmerking te komen voor een pakket. “We hebben een selectie daarvan gemaakt en we hebben die gezamenlijk met de mensen van de misserslijst opgenomen in ons databestand. De registratie is nu officieel afgesloten, omdat wij niet oneindig kunnen doorgaan,” vertelt Van Throo.
De organisatie wil Paramaribo afronden. De meeste ressorten zijn reeds afgewerkt. Er resten nog drie ressorten, te weten Tammenga, Munder en Pontbuiten. De komende week hoopt de organisatie deze drie ressorten helemaal af te hebben. Samen met manschappen van het Nationaal Leger hebben de leden van Bureau Eenheid zondag meer dan honderdvijftig adressen in Paramaribo en Wanica aangedaan.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald