Over groot deel COVID-19-besmette personen man

PARAMARIBO- Het overgrote deel van de personen die besmet raakt met COVID-19 is man.  Zeker 52,4 procent van het totaal aantal geregistreerde actieve gevallen sinds de intrede van het nieuwe coronavirus in maart 2020 in Suriname is man. Dit blijkt uit statistiekcijfers van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS).
Deze instituten analyseerden de COVID-19-cijfers vanaf maart 2020 tot en met 9 januari 2021 waarbij zij uitgingen van een totaal van 6872 coronagevallen. Wat de analyse ook heeft uitgewezen is dat 64.4 procent van het aantal COVID-doden eveneens man is. Als er gekeken wordt naar etniciteit blijkt dat het overgroot deel van het aantal personen aan COVID-19 van creoolse afkomst is en wel 17,8 procent.  Op de gedeelde tweede plaats zijn er drie groepen te weten personen van hindoestaanse en inheemse komaf respectievelijk 15,6 procent om 15,6 procent. Van de derde groep eveneens 15,6 procent van het aantal doden kan de etniciteit niet vastgesteld worden.
Volgens de cijfers van het BOG en AdeKUS was augustus 2020 de dodelijkste maand als het gaat om COVID-19. In deze maand toen Suriname te maken had met de eerste COVID-golf waren er vijftig doden te betreuren. De maand daarop waren er 31doden te betreuren. De maand met de minste doden was april toen slecht een persoon de strijd tegen dit besmettelijke virus verloor. Suriname zit thans midden in de tweede COVID-19 waarbij ook veel doden zijn genoteerd. Tot en met gisteren hebben waren er voor het begin van dit jaar al 17 COVID-doden geregisteerd…[+] ………… (ToS)

Lees verder

Bron: Times Of Suriname