PARAMARIBO – Ouders van leerlingen in het binnenland zijn boos, omdat de scholen in het binnenland nog niet zijn aangevangen. Zij zijn vooral boos over het feit dat er volksvertegenwoordigers daar zitten waarop zij gestemd hebben, maar dat zij zich niet hard maken voor de kinderen van het binnenland. “De volksvertegenwoordigers maken zich niet druk dat de kinderen in het binnenland nog niet naar school kunnen. Straks zullen zij met hun verkiezingsprogramma een heleboel verhaaltjes komen vertellen, maar wanneer zij eenmaal gekozen zijn, kunnen zij niets betekenen voor het binnenland”, stellen zij.
Volgens Glenda Akoebe kan zij zich niet indenken dat de kinderen in het binnenland steeds weer de dupe zijn van het wanbeleid van de regering. Zij geeft zij aan dat de leerlingen nu al een maand onderwijs ontberen. Zij hoopt dat de overheid de vakantievervoerders betaalt, zodat de leerlingen in het binnenland zo gauw mogelijk weer naar school kunnen. Zij vraagt zich af waarom de scholen in de overige districten wel op 1 oktober zijn gestart, maar die van het achterland niet. Akoebe geeft aan dat zij het gevoel krijgt dat men bewust bezig is het onderwijsproces in het binnenland te stagneren, omdat men bang is dat die groep die vaak als een achtergestelde groep gezien wordt, haar plek in de maatschappij nu eindelijk zal innemen.
Akoebe is van mening dat de leerlingen in het binnenland al achter zijn in vergelijking met de leerlingen in de overige districten en dat die achterstand nog ingehaald moet worden. Zij vraagt zich af hoe de achterstand ingehaald zal worden indien de leerlingen nu weer verstoken zijn van onderwijs. Zij roept de parlementariërs van deze gebieden op hun stem te laten horen voor de leerlingen van het binnenland, omdat dit om een serieus probleem is. Elk schooljaar worden de kinderen in het binnenland geconfronteerd met dit fenomeen.
Een bezorgde vader hoopt niet dat de leerlingen voor lange tijd verstoken zullen zijn van onderwijs. Hij vertelt dat steeds weer de leerlingen in het binnenland onderwijs moeten ontberen. “Het lijkt alsof de leerlingen alsook de mensen van het binnenland een stiefmoederlijke behandeling krijgen van alle regeringen die aanzitten. Ik vraag me af wanneer dit zich tot het verleden zal gaan behoren”, stelt hij…[+]
- NDP-parlementariër Melvin Bouva uit DNA-vergaderzaal gezet..
- Wet Spaar- en Stabillisatiefonds wordt gewijzigd: ‘Ook zorg…..
- Ministerie Juspol doet onderzoek naar mishandeling in celle…..
- Huisvuil zal voorlopig blijven liggen..
- Rodri’s Ballon d’Or ‘wat het Spaanse voet…..
- Training voor ECD-medewerkers over wijzigingen in het prijs…..
- Vaarwel Bronto! Of toch niet?..
- Eerste vrouwelijke stand-up comedian in Suriname: Chelle Li…..
- Openbaar Ministerie en DEA slaan handen ineen tegen drugscr…..
- Meer dan 7500 rijbewijzen al langer dan een jaar niet opgeh…..
- DEA en procureur-generaal tekenen overeenkomst..
- Geloof in eigen kunnen..
- Nog steeds sprake van toename criminaliteit in het binnenla…..
- DEA en OM versterken samenwerking met ondertekening MOU..
- OM en DEA gaan intensiever samenwerken in strijd tegen drug…..
- Minister EZ uit bezorgdheid over verhoging douanekoers..
- Besluit over nieuwe IMF-lening op bord komende regering..
- Twee scholieren LTS 4 ernstig verwond..
- Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt om geen ‘fashion …..
- WUR en Naturalis: Herkomst marron-rijstvariëteiten ontrafel…..
- Viering ‘Week van het Nederlands’ op de ambassade van Surin…..