Oude duiker in de Afobakaweg vervangen

De Wegenautoriteit Suriname (WA) is momenteel bezig met het vervangen van duikers aan de Afobakaweg, nabij mast 34. Een oude, poreuze ARMCO-duiker onder het wegdek is vervangen door een kunststof HDPE-duiker. Vanwege het gevaar dat voor het verkeer was ontstaan, is het noodzakelijk geweest om de herstelwerkzaamheden uit te voeren. Hierdoor is de weg tijdelijk afgesloten geweest.
De werkzaamheden zijn uitgevoerd en afgerond op 8 mei 2023. Er is tijdelijk basecourse geplaatst voor het rijverkeer. Echter is de weg voor de afrondende bestratingswerkzaamheden gedurende twee dagen afgesloten, en wel op zaterdag 20 mei 2023 vanaf 08:00 uur tot en met zondag 21 mei 2023 tot 18:00 uur. Minister Riad Nurmohamed heeft zich op zaterdag 20 mei ter plekke georiënteerd.
De bewindsman heeft vervolgens ook een bezoek gebracht aan het stuwmeer, waar een ondernemer bezig is met het opzetten van een faciliteit voor het verkopen van brandstof in vaten. Hierbij waren ook functionarissen van de afdeling Bouw en Woningtoezicht (BWT), districtscommissaris Ludwing Mendelzoon van Brokopondo, bestuursopzichters en medewerkers van Staatsolie Power Company Suriname N.V (SPCS) aanwezig