Oud-bekende politie loopt schotverwonding op bij aanhouding

Bij opsporingswerkzaamheden door leden van de recherche van Regio Midden, Criminele Informatie Unit (CIU) en het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) op een adres in het ressort Jarikaba zijn twee oud-bekenden van de politie, de 42-jarige G.P. en een jaar jongere S.R. aangehouden. S.R. liep bij zijn arrestatie schotverwondingen op aan beide benen.
Het duo werd op 20 november 2020 voorwaardelijk in vrijheid gesteld, nadat zij twee derde deel van hun straf hadden uitgezeten. Vermoedt wordt dat beide verdachten zich na hun invrijheidstelling wederom schuldig hebben gemaakt aan een aantal berovingen in verschillende ressorten.
Op grond van deze vermoedens werden de mannen opgespoord en op een adres te Jarikaba aangetroffen. Bij het zien van de politie gaf G.P. zich over, terwijl zijn kompaan S.R. gewapend met een vuistvuurwapen een weiland oprende. Op een bepaald moment gooide S.R. een tas die hij bij zich had weg, terwijl hij het wapen doorlaadde.
Aangezien de verdachte S.R. bij eerdere aanhoudingen het vuur op de politie opende, hadden de wetsdienaren geen andere keus om in zijn been te schieten. Bij hem werd een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen. In de tas waren er twee simkaarten en een geldbedrag in Surinaamse Dollar (SRD). Bij een ingesteld onderzoek in de woning die aan G.P toebehoort werden een vuistvuurwapen, een groot geldbedrag in SRD en twee paar gympies gevonden.
Een onderzoek op het terrein resulteerde in de vondst van een blauwe ijsbox, die onder een hoop kapotte stenen lag en gedeeltelijk in de grond was begraven. In de ijsbox zaten er twee dure polshorloges, maskers, een zwaailicht, kogelwerende vesten, drie mobiele telefoons, twee mutsen en een dijbeenholster. Verder stond er een voertuig op het erf geparkeerd, dat op 4 januari betrokken is geweest bij een gewapende roofoverval te Powakka.
De gewonde verdachte S.R.werd afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Beide verdachten werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Alle aangetroffen goederen en het voertuig zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald