Oud-ambassadeur Guda heengegaan

Henri Albert Maria Guda, oud-ambassadeur, is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij was werkzaam op het toenmalige ministerie van Algemene en Buitenlandse Zaken van 1 november 1978 – 18 juni 1996. Vanaf 1978 tot 1982 was hij ambassadeur in Speciale Dienst van het ministerie.
“Ik herinner me ambassadeur Guda als een zeer intellectuele, wel belezen en welbespraakte collega en diplomaat. Een diplomaat pur sang en van hoog kaliber. Ik heb veel kennis opgedaan in de gesprekken met hem en hem ook als een voorbeeldfiguur beschouwd,” zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.
Guda werd op 1 mei 1982 tot november 1983 benoemd tot ambassadeur in Algemene Dienst en in november 1983 werd hij aangesteld als Permanente Vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties. Verder heeft hij Suriname tijdens verschillende conferenties in het buitenland mogen vertegenwoordigen.
Hij was ook de eerste secretaris-generaal van de International Bauxite Association, gevestigd op Jamaica. Guda heeft in november 2020 voor het laatst zijn bijdrage kunnen leveren aan het ministerie bij de totstandkoming van de documentaire in verband met 45 jaar Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname.
Ambassadeur Guda was ook een heel sociaal mens en heeft de Surinaamse samenleving via verschillende organisaties, waaronder de Rotary Club Paramaribo, mogen dienen. Hij overleed op 25 maart.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald