Opvang COVID-19-patiënten nu ook in het Diakonessenhuis

In het Diakonessenhuis worden er nu ook COVID-19-patiënten opgenomen. Dit hospitaal is tot nu toe een COVID-vrij ziekenhuis geweest, wat inhoudt dat er geen COVID-patiënten werden verpleegd en zodra verdachte patiënten in het ziekenhuis positief getest werden deze werden overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Gedurende de wachttijd op de uitslag werden deze patiënten op de derde etage afgezonderd en verpleegd.
Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is intussen overbelast. Al vanaf het begin van de coronacrisis heeft het Diakonessenhuis zijn steun gegeven in de vorm van onder andere het beschikbaar stellen van gezondheidswerkers en logistiek. In een persbericht meldt het ziekenhuis dat vanwege de toename van het aantal COVID-19-besmette personen in Suriname, de overheid het afgelopen weekend via het ministerie van Volksgezondheid ook aan het Diakonessenhuis ondersteuning heeft gevraagd in de vorm van het beschikbaar stellen van niet alleen medewerkers, maar nu ook van bedden voor opname van COVID-19-patiënten.
Het Diakonessenhuis investeert nu in de voorbereidingen door het geschikt maken van twee afdelingen hiervoor namelijk een afdeling voor maximaal 22 COVID-19-positieve patiënten en een afdeling voor quarantaine en suspecte COVID-19-patiënten met 28 plaatsen. Ook is er een project om nog eens 28 bedden voor COVID-19-patiënten beschikbaar te maken waaronder vier intensive care bedden, door de afbouw en inrichting van een etage in de nieuwbouw van het ziekenhuis, waarvoor naar financiering wordt uitgekeken.
ConsequentieDe consequentie is wel dat de reguliere zorg over de gehele linie beperkter kan worden geleverd als gevolg van verminderde personele beschikbaarheid hiervoor. De ziekenhuisleiding benadrukt dat de verdeling van COVID-patiënten over de verschillende instellingen centraal via de infectiologen van het COVID-19-managementteam geschiedt en niet naar eigen keuze van suspecte of positieve COVID-19-patiënten.
Eenieder in de gemeenschap wordt op het hart gedrukt om de normale veiligheidsmaatregelen, nu meer dan ooit in acht te nemen, zodat verspreiding van COVID-19 in toom gehouden kan worden.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald