Opnieuw Facebookoplichter aangehouden

31/08/2020 16:47 – Van onze redactie
: wipersoft.com  
WANICA – Avinash R., die zich op Facebook uitgaf als ‘Priya Sital’ en mannen oplichtte, is aangehouden door de politie van Livorno. Tegen hem is – door een vrouw – aangifte gedaan wegens smaad en laster. De 26-jarige Avinash R. had de van de vrouw gebruikt op het Facebookprofiel.
Als Priya Sital heeft de verdachte mannen verleid om ‘Top up’-beltegoed voor hem te sturen. Vanwege de dachten de slachtoffers te maken te hebben met een vrouw. De aangeefster kwam per toeval erachter dat haar werd misbruikt en was geplaatst op het profiel van ‘Priya Sital’.
Avinash R. is in verzekering gesteld wegens oplichting, smaad en laster. De politie van Livorno vermoedt dat de verdachte meer slachtoffers heeft gemaakt. Benadeelden kunnen aangifte doen op het politiebureau Livorno.
Vorige maand meldde het Korps Politie Suriname een soortgelijke oplichtingszaak. De 23-jarige Faazil I. maakte via Facebook contact met mannen, deed zich daarbij voor als een jonge vrouw die in de Verenigde Staten studeerde en troggelde hen geld af. Van één persoon was tweeduizend US dollar ontvangen.
Tot en met 30 juli hadden veertien personen aangifte van oplichting gedaan tegen Faazil I. en de 22-jarige medeverdachte Navina A. De vrouw was in eerste instantie – in opdracht van het Openbaar Ministerie – in vrijheid gesteld nadat zij de eerste benadeelde een bepaald bedrag terug had betaald. Nadat meer personen aangifte deden, werd Navina A. weer opgepakt.
  Tweet 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname