Opnieuw coronadode in Suriname

25/08/2020 20:44 – Van onze redactie
: Getty Images  
PARAMARIBO – Ook in de afgelopen 24 uur is er een coronadode genoteerd in Suriname. Het sterftecijfer staat daardoor op 61. Tussen 13 en 25 augustus is er alleen op 19 augustus geen dode gemeld.
In het gepasseerde etmaal kwamen er 66 nieuwe Covid-19-besmettingen bij uit de 257 swabs die werden afgenomen. In totaal zijn 3.698 mensen positief getest; 819 daarvan worden gerekend tot active cases.
Op de intensivecareafdelingen liggen twintig personen. De ziekenhuizen herbergen 166 patiënten. Er zijn 2.818 burgers genezen van het coronavirus, inclusief zestig in de afgelopen 24 uur.
Het aantal mensen, dat positief en in isolatie is, bedraagt 655. Anderzijds zijn er 608 burgers, die niet positief zijn in quarantaine. Het ministerie van Volksgezondheid heeft via de Communicatiedienst Suriname laten weten dat ‘thuisquarantaine’ voor passagiers uit Nederland en Curaçao is afgeschaft.
Het departement en het Bureau voor Openbare Gezondheidzorg (BOG) zijn daartoe overgegaan vanwege de lage Covid-19-transmissie de afgelopen weken in Nederland en op Curaçao,”waardoor de kans op importgevallen vrijwel nihil is”.
De vrijstelling van quarantaine geldt alleen voor passagiers die vóór vertrek naar Suriname veertien dagen aaneengesloten in Nederland of op Curaçao hebben vertoefd. “Personen die korter dan veertien dagen in Nederland of op Curaçao hebben vertoefd en op doorreis zijn naar Suriname, zullen wel door het BOG volgens een aangepast protocol in (thuis)quarantaine moeten”, aldus Volksgezondheid en BOG.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname