Opmerkelijke Surinamers: Jennifer Bhagwandin gaat internationaal – Parbode Sneak Peek – Parbode

Jennifer Bhagwandin is geboren en getogen in Amsterdam waar ze opgroeide in een muzikale familie. Haar vader, Frank Bhagwandin, was de voorzanger van Shakti, een populaire Surinaamse band van de jaren 70 en 80 die Frank samen met zijn vijf broers vormde.Tekst Steven Seedo
Als kind liet Jennifer zich inspireren door grote topartiesten als Whitney Houston, Mariah Carey en Michael Jackson. Zij heeft samen met haar zus, Anupa Bhagwandin, in 2007 meegedaan aan Dutch Idols en in 2010 aan de televisie-talentenshow The Voice of Holland. In 2016 won Jennifer de Hindipop Music Award voor Beste Zangeres. Ze zingt een brede mix van muziekstijlen in het Engels, Spaans, Frans, Hindi en Punjabi. Wat haar zo uniek maakt is de manier waarop ze verschillende muziekstijlen combineert met de verschillende talen. Ze heeft vijf tours naar Suriname gedaan met optredens in de Anthony Nesty Sporthal en Stichting de Olifant. De laatste tour was in 2019. “Ik hou enorm van Suriname en vind het altijd geweldig om mijn Surinaamse fans te zien. Suriname is een prachtig land”, zegt ze.
Anno 2020 geeft de singer-songwriter en model een nieuwe wending aan haar muziekcarrière. Ze heeft na zeven jaar de Surinaams-Hindostaanse muziekscène in Nederland bewust vaarwel gezegd om te werken aan een internationale carrière. Jennifer, die nu onder contract van het managementbureau AP Entertainment van Engeland staat, opereert onder de artiestennaam JENNA. “Ik ben blij met mijn keuze voor AP, ik wilde altijd al internationaal gaan, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Nu heb ik een management agency die mij promoot in het buitenland”, vertelt ze. In februari plaatste ze een video op haar socialmediakanalen waarin ze haar vertrek uit de Hindostaanse muziekscène verklaarde.
Lees het hele artikel in het septembernummer van Parbode
………… (Parbode)


Lees verder

Bron: Parbode.com