Opinie: Door God geroepen – Parbode Sneak Peek – Parbode

parbode GEPLAATST OP 20 oktober 2020

31 Views
0

Stoppen met de politiek zou echter betekenen dat ik mijn goddelijke roeping aan een kant zou moeten zetten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb rust nodig om dit goed uit te kristalliseren’.
Tekst Anne Huits
‘Het zijn de woorden van de gewezen minister van Sociale Zaken, het gewezen NDP-lid, André Misiekaba, aldus Starnieuws enkele weken geleden.
Of er een god bestaat durf ik niet te zeggen. Het kan zijn dat hij wel bestaat, het kan ook zijn dat hij niet bestaat. Laten we er voor het gemak even van uitgaan dat er inderdaad een god is. Volgens de leer van de katholieke kerk, die ik in mijn opvoeding heb meegekregen, kan God alles. Bovendien is Hij overal en altijd aanwezig. Hij ziet alles, Hij weet alles, Hij kent eenieder van binnen en van buiten.
God kan ook mensen roepen, nee niet vanuit de woestijn. Dan heb je zoals dat heet een ‘roeping’. Zo hoorde in katholieke gezinnen, meestal arme en ruim gezegend met kinderen, ten minste één kind op jonge leeftijd de stem van God, om vervolgens het klooster in of naar het seminarie te gaan. Zo ook heeft God kennelijk onze André jaren geleden geroepen om politiek te bedrijven, zich bij de NDP aan te sluiten, op het nippertje een adviseur in dienst te nemen en al die jaren heel hard recht te praten wat o zo krom was. Want hard roepen kan onze André.
Lees het hele artikel in het oktobernummer van Parbode

Author
parbode

Nu populair

………… (Parbode)


Lees verder

Bron: Parbode.com