Open brief aan de president

Geachte President,
Met volle verbazing heb ik het bericht in de krant gelezen “Buitenlandse bedrijven hoeven niet te vrezen om zaken te komen doen in Suriname. Zij zullen een gelijkwaardige behandeling krijgen als lokale ondernemingen en hun rechten zullen bij wet gegarandeerd en beschermd blijven”. De lokale bedrijven of laat mij zeggen de bestaande bedrijven in Suriname kunnen nu al hun hoofd niet boven water houden door allerlei omstandigheden en ook nog de aangekondigde maatregelen door de regering.
Heeft u enig idee hoeveel ondernemingen over zijn gegaan tot sluiting? Heeft u enig idee wat bedrijven momenteel doormaken om het bedrijf zelf in stand te houden en of hun personeel te behouden? Als u als president/regering niet eens instaat bent de huidige problematiek op te lossen voor ondernemingen, hoe verwacht u dat buitenlandse bedrijven in Suriname zullen investeren. De regering is misschien nu wel in staat om ambtenaren thuis te zetten, waarbij zij ook nog gegarandeerd zijn van een vast inkomen en baan, maar voor bedrijven is dat niet mogelijk of bent u niet op de hoogte van wat het verschil is tussen de publieke- en private sector?
Waarom stelt u bedrijven niet in de gelegenheid om gehoord te worden, door welke obstakels zij allemaal heen moeten om te geraken tot een oplossing? Waarom zet u geen deskundigen in, die weet hebben van zaken in plaats van politieke loyalisten die geen kaas hebben gegeten van het onderwerp?
Bedrijven springen niet om hun deuren te sluiten, maar als deze trend zich voortzet in Suriname maak ik mij wel zorgen om de samenleving, waarbij mensen naarstig opzoek zijn naar een baan om eerlijk hun brood te kunnen verdienen.
Bezorgde burger

Disclaimer

Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.

Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald