Ook VHP-fractie ontevreden over benoemingen

De VHP-fractie in De Nationale Assemblee is ontevreden over diverse benoemingen van personen als districtscommissaris (dc), leden van de raad van commissarissen (rvc’s) en andere hoge functies. Dit hebben ze besproken in een vergadering. Er is een brief hierover geschreven naar partijvoorzitter Chan Santokhi, die ook president is. Starnieuws verneemt dat de fractie gevraagd heeft om de beëdiging van de dc’s aan te houden, maar deze is gewoon doorgegaan vrijdag. 

De fractieleden hebben in de media namen gehoord van dc’s en leden van rvc’s. Er is hierna behoorlijk wat consternatie ontstaan in de partij en in de samenleving. Benadrukt wordt dat de VHP-fractieleden het beleid van de regering in De Nationale Assemblee moeten verdedigen. Daarom willen ze weten op welke wijze de voordracht en selectie heeft plaatsgevonden. Wat is de profielschets van een dc? De fractieleden vinden dat een dc een gedegen opleiding moet hebben gevolgd om op een juiste wijze te kunnen functioneren. 

De 12 van de 20 fractieleden die aanwezig waren op de vergadering vinden dat bij de benoeming van personen in hoge functies, zoals ambassadeurs, departementsdirecteuren en rvc-leden, de fractie ook erbij betrokken moet worden. Er is vanuit de VHP-fractie ook kritiek geleverd op Reshma Mangre, die niet aanwezig was op de vergadering. Deze kwestie zou worden teruggedraaid. Mangre heeft zich uiteindelijk teruggetrokken na alle kritiek. 

Starnieuws verneemt dat diverse rvc’s goedgekeurd zijn in de raad van ministers zonder dat namen bekend waren. Deze worden achteraf ingevuld door de leiding van de partijen. Niet alleen bij de VHP is er heftige kritiek over diverse benoemingen, maar ook in de NPS en de ABOP. Ondervoorzitter Joël (Bordo) Martinus heeft ongezouten kritiek geleverd over de gang van zaken in de partij. Volgens hem bepaalt alleen voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk, wie op welke positie komt. Hij accepteert dit niet. 

Intussen is bekend dat Gardelito Hew A Kee, die president-commissaris was bij Telesur tevens coördinator e-government, op voordracht van de ABOP terugkeert in de rvc. Deze bestaat verder uit: S. Raghoebarsing (president-commissaris), P.Abena, R.Apinsa, R.Isrie, E.Snijders en F.Hira. In de rvc van de Energie Bedrijven Suriname is er commotie ontstaan, nadat bekend werd dat deze opnieuw wordt geleid door Andy Rusland, die door de NDP-regering daar was geplaatst. 

In de rvc van het Nationaal Vervoersbedrijf is op voordracht van ABOP Anand Pherai (Rudisa-topper) aangebleven. Deze rvc staat onder leiding van F.Renfurm. Verder hebben hierin zitting: G.Corinde, M.Ghisaidoebé en S.Sahadew-Lall. 

De rvc van NV Luchthavenbeheer wordt geleid door Narpath Bissumbhar. De leden zijn: Gilbert van Lierop, Falisie Pinas, Pradeepkoemar Soekhlal, Abelinti Quinsny, Roy Kartaram en Ronald Gambier (Gambo). De NPS is nergens in beeld. Deze partij heeft later op de middag een spoed structurenvergadering over de recente politieke situatie. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com