Ook bezending Paho/WHO-sneltesten binnen

09/11/2020 19:07 – Van onze redactie

Karen Lewis-Bell (l) overhandigde namens de Paho sneltesten en PCR-testkits aan minister Amar Ramadhin. : CDS  
PARAMARIBO – Nadat Venezuela zevenduizend Covid-19-sneltesten heeft geschonken aan Suriname, blijkt nu ook de bezending van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) binnen te zijn. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dertigduizend stuks antigeen sneltesten en 67.000 PCR-testkits ontvangen van de Paho.
Bij de sneltesten kunnen volgens minister Amar Ramadhin de uitslagen binnen twintig minuten bekend zijn. Ze zullen ook worden gebruikt voor personen die Covid-19 gerelateerde klachten vertonen. “Het is handig om deze testen in te zetten in het verre binnenland of bij de grenzen om zo snel mogelijk de status van een persoon die verschijnselen vertoont vast te stellen. Het grote voordeel is dat hierbij de keten van behandeling van besmette personen sneller op gang kan worden gebracht. De deskundigen zullen het best aangeven waar en hoe deze testen ingezet kunnen worden”, aldus Ramadhin.
Volgens Karen Lewis-Bell, Paho/WHO-vertegenwoordiger in Suriname, past de schenking binnen het kader van de technische samenwerking tussen partijen. Nu Suriname over de sneltest beschikt kan de behandeling van personen die besmet zijn “sneller en effectiever” op gang komen, voegt Lewis-Bell toe. Ook benadrukt de Paho-vertegenwoordiger dat deze testen moeten worden gebruikt bij personen die Covid-19-symptomen vertonen. De 67.000 PCR-testkits zullen volgens Ramadhin worden ingezet voor de diagnostiek van het coronavirus. Daartoe zal er samen worden gewerkt met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname