Ontvluchte verdachte dodelijk geraakt bij aanhouding

De 39-jarige Raoul With is bij zijn weder aanhouding op 3 april aan de Pikinstonstraat dodelijk geraakt door politiekogels. Hij maakte deel uit van een roversbende en werd al lang opgespoord door de politie. Samen met zijn kompanen moet hij een aantal brute berovingen hebben gepleegd in de districten Paramaribo, Wanica en Brokopondo.
Deze roversbende, bestaande uit Raoul en zijn kompanen F.C. (39), C.K. (22) en F.B. (34), werd op 31 maart op de kruising van de Kashmir- en de Napelstraat aangehouden. Het viertal vertoefde bij hun aanhouding in gezelschap van twee vrouwen, die eveneens in de kraag werden gevat. De drie kompanen van Raoul, F.C., C.K en F.B. werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering gesteld, terwijl de twee vrouwen na verhoor zijn heengezonden.
With was samen met ene J.K. die verdachte is in een andere zaak in afwachting op hun voorgeleiding in een o’ter cel op het politiebureau De Nieuwe Grond geplaatst. Op een onbewaakt moment zagen beide kans uit deze cel te ontvluchten. De andere verdachte J.K. werd kort daarna weer aangehouden.
Na bekomen en uitgewerkte informatie koerste een gemengd team van de politie op 3 april naar de Pikinstonstraat ter opsporing en weder aanhouding van de verdachte With. Daar aangekomen was Raoul met drie mannen van wie O.F. (35), A.V. (18), en R.A. (24) gezeten in een witgelakt voertuig.
Het voertuig werd door de wetsdienaren klemgereden en het viertal werd gesommeerd uit het voertuig te stappen. De drie mannen stapten uit, maar Raoul bleef in het voertuig zitten met een baby in zijn armen. Ondanks hij meermalen werd gesommeerd om uit het voertuig te stappen, gaf hij geen gehoor hieraan. De wetsdienaren gingen ertoe over hem uit het voertuig te halen en bij die gelegenheid probeerde Raoul een van de wetsdienaren te ontwapenen, wat hem niet lukte.
De politie wist hem de baby afhandig te maken en deze in veiligheid te brengen. Hierna haalde Raoul vermoedelijk van onder zijn kleding een vuistvuurwapen tevoorschijn, waarmee hij kennelijk het vuur zou openen op de politieagenten. Bij het zien van die handeling aarzelden de wetsdienaren geen moment en schoten gericht op de verdachte met voor Raoul het noodlottige gevolg.
Het ontzielde lichaam van Raoul werd na overleg met het OM voor obductie in beslag genomen. Het voertuig waarin de overleden verdachte en de drie mannen in zaten, het vuistvuurwapen en een aantal mobiele telefoontoestellen zijn eveneens in beslag genomen.
De drie mannen, O.F, A.V. en R.A. die op 3 april in gezelschap vertoefden van Raoul zijn na te zijn verhoord heengezonden.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald