Ontevredenheid over benoemingen regering

15/08/2020 06:01 – Ivan Cairo
Abop-ondervoorzitter Joël Martinus is ontevreden over de solotoer van de broers Ronnie en Leo Brunswijk. : dWT Archief  
PARAMARIBO – In zowel Abop-als VHP-gelederen heerst ontevredenheid over de benoeming van personen in raden van commissarissen (rvc) bij parastatale bedrijven, districtscommissarissen en andere functionarissen. Vooral op het handhaven of accommoderen van NDP’ers is er kritiek.
In Abop lopen ondervoorzitter Joël Martinus en assembleelid Edward Belfort voorop met hun kritiek. Gesteld wordt dat als NDP’ers of NDP-gelieerden in invloedrijke posities worden benoemd of gehandhaafd de NDP-regering rustig aan de macht had mogen blijven. “Niet daarvoor hebben we gestemd”, schreef Abop-bestuurslid Martinus enkele dagen geleden op zijn Facebookpagina.
Belfort waarschuwt dat gewaakt moet worden voor infiltratie door NDP-gelieerden in Abop, VHP en andere coalitiepartijen, wat ten nadele van de coalitiepartijen zou kunnen uitpakken. Naar verluidt worden de besluiten in Abop genomen door voorzitter Ronnie Brunswijk en diens jongere broer Leo, zonder overige bestuursleden en partijstructuren te informeren of te consulteren.
Ook beklagen mensen zich erover dat de Abop-leider niet meer bereikbaar is, terwijl dat vóór zijn aanstelling als vicepresident anders was. Ook bestuursleden van NOP, die vóór de verkiezingen een samenwerking met Abop was aangegaan, zijn ontevreden over de gang van zaken. Bestuursleden zouden al enige tijd niet meer op één lijn zijn met NOP-voorzitter Melvin Clemens, zegt partijsecretaris Frans Palisie tegen de Ware Tijd.
Volgens het bestuurslid zou de voorzitter in strijd handelen met de statuten van de partij. “Hij is op solotoer geslagen, communiceert niet meer met het hoofdbestuur en doet wat hij wil en waarin hij zin heeft, zonder enige verantwoording.” De NOP-bestuursleden hebben het Abop-bestuur in een brief van 24 juni geïnformeerd over de problemen met hun voorzitter. “We zijn nooit uitgenodigd om daarover ons standpunt kenbaar te maken. Het probleem is nu dat Clemens voorgedragen is door Abop om districtscommissaris te worden zonder dat het bestuur daarvan op de hoogte is”, zegt Palisie.
De NOP-bestuursleden zijn tegen deze benoeming. Clemens is vrijdagmiddag met zeventien anderen als districtscommissaris beëdigd door president Chandrikapersad Santokhi. Palisie zegt dat de bestuursleden bezig zijn juridische stappen te ondernemen tegen de dictatoriale houding van Clemens en distantiëren zich van “deze benoeming die niet gedragen wordt door de partij”.
In de VHP was deining ontstaan na de benoeming van partijgenoot tevens assembleelid Reshma Mangre als lid van de rvc bij de SLM. Ook in de samenleving stuitte deze benoeming op kritiek. Door de weerstand in haar partij en de samenleving heeft Mangre besloten terug te treden als rvc-lid.
Het handhaven van Gardelito Hew A Kee in de rvc van Telesur, Andy Rusland als president-commissaris bij de EBS en Mike Nerkust als districtscommissaris, personen die gezien worden als NDP-gelieerden, zorgt voor gefronste wenkbrauwen en ontevredenheid in coalitiepartijen.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname