Onderwijsminister Levens in quarantaine

01/09/2020 16:31 – Van onze redactie
Onderwijsminister Marie Levens is in quarantaine. :  
PARAMARIBO – Minister Marie Levens van Onderwijs en Cultuur is in zelfquarantaine na mogelijk contact met iemand die positief is getest op Covid-19. Dat heeft president Chandrikapersad Santokhi dinsdagmiddag aan het parlement meegedeeld.
Het was de bedoeling dat de bewindsvrouw De Nationale Assemblee zou informeren over het nieuwe schooljaar dat over een maand aanvangt. Aan de regering was gevraagd “speciale aandacht” te geven aan de sector onderwijs. Volgens Santokhi werd contact gemaakt met Levens “om goed voorbereid” naar het parlement te komen. “En dan krijgen we bericht dat ook zij in zelfquanrantiane moet vanwege het feit dat iemand in de werkomgeving positief is getest”, aldus de president.
Hij greep dit feit aan om te wijzen op het sluipende gevaar van het coronavirus. “Zo werkt het. Er zijn mensen met wie je dag en nacht bij elkaar bent, van wie je niet weet of ze besmet zijn. Dit soort dingen gebeuren.” Namens Levens heeft Silvano Tjong-Ahin, Onderwijsminister ad-interim, daarnet informatie verstrekt aan het parlement. Het nieuwe schooljaar start op 1 oktober “met de nodige uitdagingen” met bijkans 144.000 leerlingen en elfduizend leerkrachten. “Scholen kunnen wel alle leerlingen opvangen”, verzekerde Tjong-Ahin. In de tweede week van september volgen gedetailleerde instructies.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname