Onderwijs heeft studenten uit Cuba niet teruggeroepen

Alle bursalen die via het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Cuba studeren in het formeel studiebeurzen program Cuba-Suriname, studeren door. Ze zijn niet teruggeroepen door het ministerie van Onderwijs. Ook het ministerie van Volksgezondheid heeft geen studenten teruggeroepen, meldt de Communicatie Dienst Suriname op een vraag van Starnieuws. 

De studenten die buiten het formeel beurzen program van het ministerie van onderwijs met andere middelen zijn gaan studeren, zijn formeel geen bursalen. Studenten die zonder beurs van het ministerie van Onderwijs studeren, maar met andere middelen studeren, onder andere van hun ouders, bedrijven, andere ministeries of studielening, zijn geen bursalen. 

Het ministerie heeft de bevoegdheid niet die studenten terug te roepen. Dat is dus ook niet gebeurd, zegt Onderwijs. Starnieuws verneemt dat diverse studenten uit de regio die in Cuba studeren, teruggegaan zijn naar hun huis, onder andere ook studenten uit Suriname. Zij zijn niet via een beurs uitgezonden. Door de lockdown waren er ook geen colleges. Deze studenten kunnen niet terug, omdat het luchtruim gesloten is. Hun terugkeer naar Suriname is niet via de overheid gegaan. 

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com