Onderwijs heeft SRD 200 miljoen aan schulden

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft SRD 200 miljoen aan schulden. Deze onthulling deed minister Marie Levens onlangs tijdens een Zoom-persconferentie. De departementsleiding is niet in staat om alle schulden te betalen. Zij zal kijken naar de grootste schulden om die uit te betalen. “SRD 200 miljoen is geen eenvoudig bedrag. Je probeert betalingen te doen die in het voordeel zijn van de kinderen,” zei Levens.
De bewindsvrouw zei verder dat de betalingen zullen komen wanneer er een financiële middelen beschikbaar zijn. Gecommitteerden en opstellers van de examens van het afgelopen jaar zijn nog niet uitbetaald. “We hebben al een loonslip ontvangen, maar dat geld is nog niet gestort en het duurt te lang,” geven ze aan.
Daniela Rosario, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst, die ook aanzat tijdens de Zoom-persconferentie, gaf aan dat de administratieve afhandeling nog niet heeft plaatsgevonden. Zodra de afhandeling in orde is, zal de betaling plaatsvinden. De betaalstaten worden door MinOWC opgemaakt en de betalingen lopen via het ministerie van Financiën en Planning.
Minister Levens is tijdens de online persconferentie ook ingegaan op de COVID-situatie in het land. Schooldeuren kunnen niet open vanwege de razendsnelle toename van het aantal besmettingen. Een ministerie draaien waar mensen komen te overlijden of ziek zijn is geen makkelijke taak, zei ze. Er zijn ouders die hun baan hebben verloren. “We leven in een keiharde tijd. We gaan het schooljaar afronden,” garandeerde minister Levens.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald