Ondernemerscoach Hadassah Vorm: ‘Vrouwen hebben een heel andere relatie met geld dan mannen’ – Parbode Sneak Peek – Parbode

Hadassah Vorm (63) is sinds 2008 werkzaam in de offshore als customs consultant en besloot drie jaar geleden om haar eigen bedrijf, ORA Offshore Customs Consultancy, te starten. In april 2019 begon zij met haar tweede onderneming: Hadassah Vorm Money Maker.
Tekst Steven Seedo
De inspirerende en zelfverzekerde Surinaams-Nederlandse onderneemster coacht vrouwen met een eigen bedrijf. “Als ondernemer kom ik vaak in gesprek met andere vrouwelijke ondernemers die wel een supergoed bedrijfsconcept hebben, maar het moeilijk vinden om financieel door te breken. Zij vragen mij dan hoe ik dat heb gedaan. Ik zag hierin, met mijn ervaring als succesvol ondernemer van meerdere bedrijven, een mogelijkheid om deze vrouwen te coachen hoe zij direct een doorbraak kunnen realiseren.”
Hadassah coacht onder andere de succesvolle patissier Roberta ‘Sukrubasi’ Pinas. “Via Facebook volgde ik haar omdat zij een fantastische en professionele patissier is die prachtige taarten bakt. Zij heeft contact met mij opgenomen, omdat zij in Nederland vastzat door COVID-19. Ik stak haar een hart onder de riem, omdat ze natuurlijk graag naar huis wilde. Zij heeft mij toen gevraagd haar wat adviezen te geven.”
De coaching vindt plaats op haar kantoor. Het gaat om gesprekken waarin vaak verborgen redenen naar boven komen die een doorbraak verhinderen. Mindset is ‘key’. Hadassah coacht over geldblokkades en over hoe financieel-onafhankelijk-van-een-partner te ondernemen. “Ik heb ook coachees die niet bij mij op kantoor kunnen komen bijvoorbeeld vanwege de grote afstand. Dan gaan de sessies via Skype of Zoom waarbij zij ook huiswerkopdrachten krijgen. Mijn programma duurt drie maanden en is intensief, maar er komt een doorbraak en daarna kan de coachee haar business verder uitbouwen. Wat voor mij belangrijk is, is de motivatie. Ik ga niet trekken aan een dood paard, om het zo maar te zeggen. De vrouw in kwestie moet er echt voor willen gaan. Anders is het alleen maar tijdverlies voor haar en mij.” Volgens de onderneemster hebben vrouwen een heel andere relatie met geld dan mannen. “Als ik met mannen in de offshore bij ORA een deal maak, is dat heel anders dan met een vrouw. Vrouwen zijn voorzichtiger en hebben meer emoties bij uitgaven, is mijn ervaring.”
Volgens Hadassah is iedereen zijn eigen ‘moneymaker’. “Iedereen ‘maakt’ zijn of haar geld zelf, dus ook al krijg je AOV, uiteindelijk ben je je eigen moneymaker”.
Lees het hele artikel in het augustusnummer van Parbode
………… (Parbode)


Lees verder

Bron: Parbode.com