Ondernemer helpt bestuursdienst Brokondo met herstellen weg

Districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, haalt opgelucht adem. De weg in het Doewatra-Battalieba gebied is gerehabiliteerd. De bewoners uit het gebied waren zo goed als geïsoleerd door de zeer slechte staat waarin de weg verkeerde. 

Beleidscoördinator Freddy Linga deelt mee dat exploitant Palmerashout NV in overleg met de districtscommissaris en zijn staf, de weg heeft aangepakt. De weg heeft een lengte van 10 km en is 8 meter breed. De dorpen Doewatra, Pikinpada, Bekiokonde, Baikutu en Bannavookonde liggen in het Battalieba-gebied. Er wonen ruim 450 mensen in het gebied, exclusief kinderen die naar school gaan. De school telt 110 leerlingen en 11 leerkrachten.

De mensen van het gebied zijn aangewezen op de winkels en het handelscentrum om hun vis en ander waar te gaan verkopen. Ook voor inkopen moeten de mensen gebruik maken van de weg omdat er geen winkels zijn in het gebied, legt Linga uit. Gezien het feit dat er onvoldoende middelen zijn in het districtsfonds is, wordt de hulp van de ondernemer extra op prijs gesteld.

………… (Star)


Lees verder

Bron: .com