Ondernemer drugscontainer in vrijheid gesteld

22/08/2020 22:11 – Van onze redactie
De sporttassen waarin 720 kilogram yammi was opgeborgen. : KPS  
PARAMARIBO – Chumlong Z. (41) is donderdag in de late uren in vrijheid gesteld. De ondernemer had zich eerder op de dag aangemeld bij de politie en werd in verzekering gesteld. Woensdag werden in een container van hem op de Jules Sedney Haven negen tassen met totaal 720 kilo yammi onderschept door de douanerecherche.
De tassen waren verstopt tussen een partij bouwmaterialen in een zeecontainer. De Narcoticabrigade werd ingeschakeld om het onderzoek verder te leiden. Vanaf het begin gaf Chumlong Z. te kennen niets af te weten van de sporttassen met yammi. De container was op het vrachtschip Asiatic Wind, dat vanuit China, via Jamaica, naar Suriname voer.
Het vermoeden is groot dat de yammi Suriname als eindbestemming had, maar volgens een veiligheidsfunctionaris was het evengoed bestemd voor doorvoer. De yammi is naar alle waarschijnlijkheid bij een tussenstop van het vrachtschip Asiatic Wind dat de container vervoerde in een haven in de regio in de goederenzending verstopt. De zending bestond verder uit kinderfietsen, baddoeken, papflessen en kleding.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname