Onderbezetting bij de brandweer wordt aangepakt

Het Korps Brandweer Suriname kampt met onderbezetting. In oktober start een elementaire opleiding voor 160 rekruten. De commandant van het KBS, Radjen Jakhari geeft aan dat er alles aan wordt gedaan om de brandveiligheid in het land te garanderen. Hij vroeg minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) gisteren om meer blusvoertuigen, watertank- en trekkerwagens.

Jakhari deed zijn verzoek tijdens een formele kennismaking met het KBS-managementteam. Amoksi zegt te gaan voor een brandweerorganisatie met een prettig werkklimaat, waarbij de medewerkers ook aandacht kunnen besteden aan hun sociaal leven. Bij de brandweer is er een dispuut, waarbij er sprake is van twee vakbonden. Amoksi vindt het belangrijk dat er harmonie is in de organisatie.

De brandweeropleiding zou in principe eerder van start gaan, maar vanwege de Covid-19 situatie is deze nu verschoven naar oktober. Jakhari zegt dat er meer pick-ups nodig zijn voor de bijenbestrijding. Hij gaf ook aan dat er een huisvestingsprobleem is in Nickerie, Moengo, Tijgerkreek en andere locaties.

De samenwerking met Frans-Guyana en Haaglanden wordt voortgezet. Amoksi gaf de leiding van de brandweer mee om de samenwerking verder uit te diepen, zodat er meer profijt daaruit voor de organisatie kan voortvloeien. Wetsproducten die meer handvatten moeten reiken aan het optreden van de brandweer als ook de voorlichting naar de gemeenschap zullen worden meegenomen in het beleid van het ministerie, meldt de afdeling voorlichting van Juspol. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com