Omgevallen boom wordt man fataal

08/12/2020 19:52 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Voor detweede keer in korte tijd is een man overleden na te zijn geraakt door een omgevallen boom. De voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname meldt dinsdag dat George Jonas zaterdagmiddag te Victoria het leven liet toen hij een omgehakte boom op zijn hoofd kreeg. Op 1 december stierf Yang Yia Quan na een soortgelijk ongeval.
Jonas was er zaterdagmiddag met een andere man erop uitgetrokken om langs de weg te Victoria een kostgrond open te kappen. Hij werd daarbij geraakt door een omgevallen boom en hield er een barstwond aan zijn hoofd over. Jonas overleed ter plekke. Het ontzielde lichaam is afgestaan aan de nabestaanden.
De man die met Jonas was, zei tegen de politie van Brokopondo dat het slachtoffer een boom had geveld, maar dat die tussen de lianen kwam vast te zitten. Jonas ging ertoe over een andere boom om te hakken die de eerste mee trok en terechtkwam op zijn hoofd met het noodlottige gevolg. De andere man is heengezonden na verhoor.
Op 1 december was Yang Jia Quan op het hoofd geraakt door een omvallende boom op een houtconcessie in district Brokopondo. De 62-jarige man was met twee arbeiders bezig boomstammen te slepen toen de machine tegen een oude boom aankwam. Die viel om en kwam terecht op het hoofd van de werkgever, die de slag niet overleefde.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname