OM eist vijf jaar tegen Kromosoeto en SRD 150.000 boete

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijf jaar geëist met aftrek van de tijd in voorarrest tegen Ginmardo Kromosoeto, ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Ook eist het OM directe gevangenhouding van Kromosoeto. Officier van Justitie (ovj) Cynthia Klein heeft vandaag haar requisitoir gehouden waar ze naast vijf jaar ook een boete van SRD 150.000 subsidiair twaalf maanden hechtenis heeft geëist tegen de verdachten.
Kromosoeto wordt verdacht van malversaties, fraude en het overtreden van de Anticorruptiewet. De zaak gaat op 29 juni weer voor waarbij de advocaten van Kromosoeto hun repliek zullen doen op hetgeen de ovj heeft voorgedragen.
De verwachting is dat na het reces een uitspraak wordt gedaan in deze zaak. Kromosoeto heeft verschillende keren in de rechtszaal duidelijk gemaakt, dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan de zaken waar hij van verdacht wordt. Zo vindt Kromosoeto niet dat hij heeft meegedaan aan een organisatie, die als doel had een misdrijf te begaan.
De ex-bankdirecteur heeft beaamd dat hij anders had kunnen handelen inzake de procedures die gevolgd hadden moeten worden. Ook heeft hij bij eerdere zittingen kenbaar gemaakt, dat hij blindelings opdrachten van ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft uitgevoerd. Bij het uitvoeren van de opdrachten heeft hij altijd in het belang van de bank gehandeld. Kromosoeto heeft eveneens aangegeven, dat hij voor het karretje is gespannen door de ex-minister van Financiën.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald