Olympische delegatie niet weg, SLM-vlucht gecanceld

15/07/2021 02:02 – Terence Oosterwolde

 
PARAMARIBO – De Olympische delegatie van Suriname is woensdagavond niet meer afgereisd. De SLM-vlucht naar Miami werd namelijk heel laat gecanceld, terwijl de Tokio-gangers en andere passagiers al rond zes uur ’s avonds op de Johan Adolf Pengel-luchthaven waren. De mensen kregen te horen dat de vlucht nu donderdagmiddag één uur zal worden uitgevoerd.
Met deze vlucht is er het één en ander te doen geweest. Omdat het door de SLM ingehuurde toestel van World Atlantic Airlines dinsdag aan de grond in Aruba werd gehouden vanwege een technisch mankement, maakte Surinam Airways bekend dat de vlucht naar Miami woensdag volgens een gewijzigd vluchtschema zou worden uitgevoerd.
Aanvankelijk werd de reizigers voorgehouden dat ze negen uur woensdagavond via Aruba naar Miami zouden afreizen. Eenmaal te Zanderij bleek na een poos dat de vlucht was vertraagd en zou pas rond middernacht worden gevlogen. Echter, nadat de kist ongeveer een uur daarvoor landde, werd daarna besloten de flight te cancelen.
Delegatieleider Kirtie Algoe, voorzitter Ramon Tjon-A-Fat, secretaris Dennis Mac Donald van het Surinaams Olympisch Comité en sportjournalist Marciano Zalman zaten op de vlucht. Via Miami reizen ze namelijk door naar Tokio, Japan waar vanaf 23 juli de Olympische Spelen worden gehouden.
Eerder woensdag kreeg de groep al een flinke domper te verwerken. Badmintonspeler Sören Opti testte namelijk positief op Covid-19, waardoor er een streep door zijn deelname kwam. Ook coach Gilmar Jones werd daardoor van de lijst gehaald. Zwemmer Renzo Tjon-A-Joe is al in Japan met coach Yash Daryanani. Baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa sluit zich op 26 juli vanuit Zwitserland aan bij de delegatie.
Ook Claidel Kohinor, doelman van de nationale voetbalselectie van Suriname, had woensdag moeten afreizen naar Miami. Hij zou zich daarna bij Natio voegen in Orlando, waar vrijdag in de Concacaf Gold Cup wordt gespeeld tegen Costa Rica. Zijn afreizen heeft woensdagavond voor een enorme impasse gezorgd tussen bondscoach Dean Gorré en het SVB-bestuur, dat verbood dat de sluitpost het vliegtuig nam.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname