OHM organiseert Gezondheidsbeurs ter herdenking 150 jaar Hindoestaanse Immigratie

In verband met 150 jaar Hindoestaanse Immigratie op 5 juni aanstaande organiseert de Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) van 1 tot 5 juni een Gezondheidsbeurs in de Anthony Nesty Sporthal. Het ministerie van Volksgezondheid, die het initiatief ondersteunt heeft in dat kader op vrijdag 19 mei 2023 middels een persbriefing informatie verstrekt over deze beurs.

Aan de Gezondheidsbeurs doen onder andere mee; ziekeninrichtingen, bedrijven en beoefenaars van de alternatieve geneeskunde (oso dresi). Omdat het ministerie preventieve zorg nastreeft is het thema van deze beurs: ‘Kies bewust, leef gezond. Het doel hiervan is om de samenleving, maar vooral personen van Hindoestaanse afkomst, bewuster te maken van hun voedingskeuzes. “Als men goed geïnformeerd wordt, kan men bepaalde ziekten voorkomen”, stelt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De bewindsman zegt dat informatie verschaffen nog niet betekent dat mensen hun gedrag gaan veranderen. “Mensen moeten bewust worden gemaakt van hun keuzes en gedrag. Dan pas kun je veranderingen stimuleren”, aldus de minister.

“Gezond leven en gezond blijven, dat is waar wij naar streven”, zegt Bhagwanpersad Gangaram Panday, bestuurslid van de OHM, tevens voorzitter van de commissie herdenking 150 jaar Hindoestaanse Immigratie. Hij roept de totale gemeenschap op om de beurs de komende maand massaal te bezoeken. Op de website van Stichting OHM, welke dagelijks wordt geüpdatet, kan men veel informatie bekomen.

..