Officiële opsporing ex-minister Hoefdraad de deur uit

De procureur-generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de verdachte met de volgende personalia: HOEFDRAAD, GILLMORE ANDRE. De officiele algemene opsporing is gepubliceerd door de politie, nadat gisteren een interne opsporing was uitgevaardigd. 

Hoefdraad is geboren op 17 december 1962 te Paramaribo ,laatst gewoond hebbende aan de Eusieweg nummer 40 te Paramaribo. HOEFDRAAD, GILLMORE ANDRE, voornoemd wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan Overtreding Anti Corruptiewet; Overtreding van de Bankwet; Overtreding wet Moneylaundring; Ambtsverduistering en Oplichting zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van strafrecht.

Eenieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze verdachte wordt verzocht om contact te maken met de Afdeling Fraude op de telefoonnummers 08963827; 08563597, de Command Center op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

Terwijl Hoefdraad wordt opgespoord, heeft hij een kort geding aanhangig gemaakt tegen de Staat. Hij vindt dat het besluit van De Nationale Assemblee om hem in staat van beschuldiging te stellen onrechtmatig is. Hij is ook niet gehoord, wat volgens hem in strijd is met de wet. Hij vraagt de kortgedingrechter opschorting van het besluit. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com