NVB-bushouders wachten op nieuwe tarieven

Bushouders die diensten verlenen aan het Nationaal Vervoer Bedrijf Suriname (NVB) zijn de houding van de waarnemend directeur al zat. Ook de minister van Transport Communicatie (TCT) Albert Jubithana is niet duidelijk naar hun toe. “We worden elke keer weer met smoesjes gepakt. In november had men beloofd dat er onderhandeld zou worden over de nieuwe tarieven, maar die zijn nog niet in orde. De tarieven die nu worden gehanteerd zijn van 2015,” geven de bushouders aan.
De groep wil van de NVB-directie weten hoeveel zij per dag zullen ontvangen. De brandstofprijzen zijn gestegen en voor hetzelfde tarief rijden kan niet, vinden ze. De bushouders leggen verder uit dat ze nu gaan voor een ander bestuur, omdat het huidige bestuur hun belangen niet behartigt maar meer gaat voor eigen belang.
“Indien de bond serieus aan het onderhandelen was zouden zaken van ons sneller aangepakt worden. We maken afspraken op basis van vertrouwen, maar we zien steeds dat deze regering niet te vertrouwen is. Het vertrouwen wordt steeds geschaad en het bondsbestuur is stil,” merken ze op.
De bushouders zeggen verder moe te zijn van beloftes, want er wordt niets aan gedaan. “We rijden maar we weten niet wat het bedrag is waarvoor we onze bussen inzetten. We vragen steeds naar de nieuwe trajecttarieven, maar niemand kan ons wat zeggen.” Volgens de bushouders is er zelf een bushouder die vanaf 2018 geen geld heeft ontvangen.
Ze beweren dat het oude tarief gebaseerd is op een koers van SRD 2,80 en de huidige koers is SRD 18. Het dagtarief dat de bushouders nu ontvangen is SRD 4,30.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald