Nul SRD opgebracht op begroting voor kosten elektrische centrales binnenland

Op de begroting van 2020 is er nul SRD opgebracht voor energievoorziening en kosten voor de elektrische centrales in het binnenland. Deze informatie heeft ABOP-assembleelid Dinotha Vorswijk van Sipaliwini gisteren gedeeld met het parlement na de begroting te hebben bestudeerd.
Vorswijk is niet te spreken over het feit dat niets is begroot op dit gebied. Ze is van mening dat de bezuinigingen op de ministeries goed zijn, maar dat kan niet gelden voor alle beleidsgebieden. “Niet op alle beleidsgebieden kun je ongestraft bezuinigen of knippen. Vooral als het gaat om tegemoetkomingen en sociale voorzieningen voor de bevolking,” zegt de parlementariër.
Kwestbare groepenVorswijk is van mening dat in een tijd van crisis het noodzakelijk is om de kwetsbare groepen onder de bevolking de nodige ondersteuning te bieden. Volgens informatie van het assembleelid zit op dit moment 90 procent van de dorpen in het binnenland in het donker.
Tijdens haar betoog vroeg ze minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen hoe hij de dorpen zal voorzien van brandstof, aangezien er nul SRD op de begroting staat voor de energievoorzieningen en elektrische centrales in het binnenland. “Eenieder wil kerst en oudjaar opnieuw verzekerd zijn van elektriciteit. Uw aandacht hiervoor minister,” gaf Vorswijk verder aan, die zei dat ze het erg onverantwoord vindt dat er niets is begroot op dit gebied.
Het is traditiegetrouw dat in het binnenland tegen deze tijd zwaar gefeest wordt. Verwacht wordt dat de regering voor de energievoorziening zal zorgen. Als parlementariër uit het gebied ligt de druk op het assembleelid om de regering zover te krijgen de mensen te voorzien van elektriciteit.
De regering heeft zwaar geknipt in de begroting. Haast op alle ministers zijn er bezuinigingen doorgevoerd, aldus Vorswijk.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald