NPB-voorzitter over geldverdelende Atompai: “De beeldvorming is niet goed”

Het nieuws van de geldverdelende voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Miliando Atompai, heeft ook de Nederlandse Politiebond (NPB) bereikt. Bondsvoorzitter van de NPB, Jan Struijs, zegt aan de Nederlandse krant Algemeen Dagblad, dat hij het aan de SPB overlaat om zich uit te spreken over het gedrag van de geldverdelende Atompai.
“Afgelopen weekend was hij in Antwerpen met zijn broer, in zijn vrije tijd, in een discotheek”, aldus Struijs. “De man uit de video is een straatrapper die kansloze jongeren helpt met een project en Atompai gaf hem geld. Dat ging wel een beetje op zijn, laat ik het zeggen, Surinaams. In een disco, cashgeld, dansende mensen eromheen. Dan is de beeldvorming niet goed.”
Struijs zegt aan het Algemeen Dagblad dat het een zaak van de SPB is. “Het gaat om een beëdigd politieman, in zijn vrije tijd, met zijn eigen geld. Dus ik laat het aan de Surinaamse bond om zich hierover uit te spreken”, aldus bondsvoorzitter Struijs van de NPB.
Atompai heeft zaterdag op Facebook zijn verontschuldigingen aangeboden voor een video waarin te zien is dat hij geld uitdeelt op een feest.
[embedded content]
“Mijn verontschuldiging! Van sorry zeggen word je alleen maar groter. Jong zijn betekent veel tijd om te leren en beter voor de dag te komen.”, schreef Atompai op zijn Facebookpagina.