Noord Commewijne moet internationale toeristische trekpleister worden

08/01/2021 10:01 – Arjen Stikvoort

Vertegenwoordigers van enkele toerismebedrijven en het lokaal bestuur van Commewijne in een meeting met het Barbadiaanse bureau dat gaat helpen met de promotie.  
PARAMARIBO – De Noord Commewijne Cluster zet zich al enige tijd in om de aangesloten bedrijven op de toeristische markt vooral in het buitenland meer bekendheid te geven. Daartoe heeft ze meegedaan met de door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) georganiseerde wedstrijd Compete Caribbean en is als eerste uit de bus gekomen. Hiermee heeft ze tweehonderdduizend US dollar gewonnen. Dat bedrag is bestemd voor de promotie van Noord Commewijne als toeristische trekpleister.
Veertig bedrijven in vooral het buitenland hebben belangstelling getoond om dit marketingtraject uit te voeren. Uiteindelijk is dat toegewezen aan G&A Communications Incorporation in Barbados. Donderdag had de cluster op plantage Frederiksdorp een Zoom-sessie over de toeristische potentie van Commewijne en hoe dit gebied zo goed mogelijk op de wereldkaart kan worden gezet.
Sirano Zalman, directeur van Frederiksdorp en bestuurslid van de Noord Commewijne cluster, zegt dat het winnen van de marketingcompetitie een eerste aanzet is om van Commewijne een nog aantrekkelijker toeristisch gebied te maken. “Noord Commewijne is namelijk als toeristische zone niet echt bekend.” Het bedrag is niet voldoende om Noord Commewijne volledig op de markt te zetten. “Maar het begin is er.”
Zalman stelt dat het merendeel van de de buitenlandse toeristen voornamelijk voor de jungle komt, terwijl er zoveel meer te zien is. “Noord Commewijne heeft veel diversiteit, zoals historisch gebouwd erfgoed, unieke natuur met haar mangrovebossen en zandstranden met zeeschildpadden, een variëteit aan etnische cultuuruitingen en de flora en fauna, met onder meer honderden vogelsoorten.”
Hij benadrukt dat Commewijne als toeristisch gebied niet in één dag kan worden afgewerkt. Door de grote diversiteit moet men er, om echt te genieten, dagen door brengen. “Dat is ons streven met dit marketingproject.” De Covid-19-pandemie zit het project wel in de weg, maar zodra die voorbij is, zullen bedrijven naar Suriname afreizen om zich te komen oriënteren.
Er deden verschillende belanghebbenden mee aan de Zoom-sessie zoals Soeroedjwati Dipai-Jagernath van Zwamptours, restauranthouder en touroperator Robby Jewlal, districtscommissaris Mohamed Radjab en Kiran en Moen Soekhoe van Moens Dolphin Tours. Er werden gedachten uitgewisseld met het Barbadiaanse marketingbureau over promotie en ‘branding’ van het gebied.
De districtscommissaris is blij met het initiatief. “Van de zeshonderd plantages uit de koloniale tijd zijn er maar twaalf of dertien over en moeten toegankelijk zijn voor toeristen. De bezienswaardigheden van de plantages zijn volgens Radjab bij elkaar gebracht in Bakkie en Frederiksdorp. “En dat moeten we promoten.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname