Nog steeds aanmeldingen voor Bazo-kaarten

Er geldt vanaf vorig jaar november een gewijzigde procedure voor het aanvragen van subsidie voor personen die geen ziektekosten kunnen betalen. Volgens minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) wordt er een inhaalslag gepleegd.
Elke situatie wordt anders beoordeeld. De minister spreekt van een fluctuerend bestand. Nog steeds dienen behoeftigen zich aan, die worden aangehoord en geholpen. Het ministerie houdt volgens de Sozavo-minister rekening met de gevolgen van COVID-19, waarbij mensen uit de private sector ook hulp zoeken. “Als behoeftigen aankloppen wordt naar hun geluisterd.”
Nul tot zestienjarigen en zestigplussers kunnen voor hun verlenging normaal naar het kantoor van het Staatsziekenfonds (SZF). Het clusterteam heeft bepaald, dat het SZF de verlenging kan doen.
Voor personen die pas zestig zijn en zuigelingen loopt de aanvraag via de Basiszorgkantoren. Ook de groep tussen 16 en 59 jaar moet zich aanmelden bij het Bazo-kantoor. Wie in nood is en premiesubsidie behoeft mag bij Sozavo aankloppen.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald