Nog geen salaris voor personeel Dienst Elektrificatie Voorziening Binnenland

Personeelsleden van de Dienst Elektrificatie Voorziening Binnenland (DEV) hebben al maanden geen salaris ontvangen. In gesprek met Suriname Herald geven ze aan, dat dit probleem meerdere keren is aangekaart bij de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo.
Volgens Leo Tjon, voorzitter van DEV, ontvangen twee medewerkers wel salaris, maar de rest niet. Hij vraagt zich hoe twee arbeiders wel ontvangen, terwijl 47 anderen niet worden uitbetaald. “Aan het einde van iedere maand hoor ik dat ze uitbetaald zullen worden, maar dat gebeurt niet. Ik heb vernomen dat zij deze maand niet zullen ontvangen. Als zij geen geld krijgen, dan zullen wij het werk neergeleggen,” zegt Tjon.
December is een feestmaand en eenieder wil plezier maken en hun gezinnen verrassen. Anderen hebben zwangere vrouwen. “Het is vervelend voor ons, want wij moeten ze voorschieten. Als er geen duidelijkheid komt over de uitbetaling, dan leggen wj het werk neer,” benadrukt de vakbondsman.
Volgens hem zullen andere stappen ondernomen moeten worden, omdat het onvoorstelbaar is dat een deel wel ontvangt en een ander deel niets krijgt. Tjon zegt verder, dat hij twee keer een brief heeft gericht aan minister Somohardjo, echter zonder resultaat. “De minister wil mij anders kennen, niet meer als chef van dienst,” merkt de vakbondsman op.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald