Nog geen officiële datum voor uitbetaling Algemene Kinderbijslag

“Ik kan nog geen datum afspreken wanneer we starten met de uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB), omdat ik dit pas woensdag heb besproken in de Raad van Ministers. De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, moet nog aangeven wanneer we de middelen zullen ontvangen om over te gaan tot uitbetaling,” zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) in gesprek met Suriname Herald.
In de districten Wanica, Para, Marowijne en Brokopondo is er nog geen AKB uitbetaald voor het jaar 2020. Ramsaran merkt op, dat hij een paar maanden terug nog in het parlement had aangegeven, dat er een aantal gebieden zijn die geen AKB hebben ontvangen.
“Het ministerie is drukdoende om van dat gedeelte wat wij hebben aangetroffen een inventarisatie te maken, waardoor wij een beter overzicht hebben van de gebieden die nog niet zijn uitbetaald. We zijn erachter gekomen, dat er nog gebieden zijn die nog over het jaar 2020 en een deel van 2021 uitbetaald moeten krijgen,” legt hij uit.
Intussen zijn er gesprekken gevoerd met minister Achaibersing over de uitbetaling van de AKB aan deze gebieden. Er is vooral gevraagd om de zaken te bespoedigen. Ook zal er een inspectieteam ingezet worden om na te gaan waaraan het ligt dat Sozavo toen de verschillende gebieden niet heeft uitbetaald.
“We zijn continu in overleg en woensdag tijdens de Raad van Ministers heb ik dit ook meegenomen. Het volk mag niet benadeeld worden. We streven ernaar om alvast te starten met de gebieden die binnen handbereik zijn voordat we verdergaan,” meldt de Sozavo-topman. De uitbetaling is voor ons prioriteit, we hebben nog acht maanden te gaan en we willen dit niet meeslepen naar een nieuw jaar, zegt Ramsaran.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald