Nog geen duidelijkheid over herstart particuliere lijnbussen

Er is nog geen duidelijkheid over de herstart van de particuliere lijnbussen. De bushouders die verenigd zijn in de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), rijden al maanden niet meer vanwege COVID-19.
Afgelopen week was het bestuur van de PLO door minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) uitgenodigd voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek werd ook gesproken over een aantal punten betreffende lijnbussen.
PLO-voorzitter John Mahadewsingh zegt in gesprek met Suriname Herald, dat er tijdens het eerste gesprek ook is gesproken over de herstart van de lijnbussen, maar er is nog geen duidelijkheid daarover. Het is ook nog niet duidelijk als de bussen bij het begin van het nieuwe schooljaar 2020-2021 weer zullen rijden.
De lijnbussen die de verschillende routes onderhouden in en buiten Paramaribo zijn al maanden in de garages. Door de uitbraak van het coronavirus mogen de bussen niet ingezet worden. Dit ter voorkoming van verdere verspreiding van de wereldwijde COVID-19-pandemie die vele doden heeft opgeëist. Ook in Suriname is dat het geval. In ons land zijn 54 personen overleden aan deze ziekte.
De PLO-voorzitter meldt verder dat er ook is gesproken over de nieuwe bustarieven en over de naleving van de COVID-19-maatregelen indien de bussen weer ingezet zullen worden.
De TCT-bewindsman heeft vrijdag weer een ontmoeting met het bestuur van de PLO.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald