Nog deze week publicatie nieuwe bezoldigingsreeks BBS

De nieuwe bezoldigingsreeks van het personeel bij de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) wordt deze week nog gepubliceerd. Deze toezegging deed minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) gisteren aan de vakbond. Het gaat om de bezoldigingsreeks die met de vorige regering is overeengekomen. President Chan Santokhi heeft deze intussen goedgekeurd.
Minister Somohardjo zegt er alles aan te zullen doen, zodat zij in september over hun lonen kunnen beschikken volgens de nieuwe bezoldigingsreeks. “Onder leiding van president Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk waait er een nieuwe wind en ik geloof dat het beter zal gaan,” stelt hij. De bewindsman heeft de bond gevraagd om de eerste negen maanden rekening te houden met de financiële druk op de staat.
Hij zegt dat de lonen de vorige maand met moeite zijn uitbetaald. Ook deze maand zal het niet makkelijk gaan. “Het betreft een urgentiefase van negen maanden. Daarna volgt een stabilisatiefase naar de groeifase. Waarop jullie recht hebben, krijgen jullie wel. Maar ik vraag nog even rekening te houden met de twk,” aldus Somohardjo.
OnderhandelenWaarnemend bondsvoorzitter Guillaume Coulor is content met de snelle afhandeling door de bewindsman en stelt het zeer op prijs hoe de president zich heeft opgesteld naar de BBS toe. “Ook als minister van Justitie en Politie was Santokhi één die altijd heeft getrokken aan de organisatie,” beweert Coulor.
Hij begrijpt de financiële situatie waarin Suriname verkeert en is daarom bereid om met zijn werkgever te onderhandelen over de twk om deze af te werken in splitsingen, waardoor er minder druk zal zijn op de begroting. “De BBS bestaat uit circa tweehonderd leden. Er is nog een kostenplaatje van ongeveer SRD 200.000 per maand. Belangrijk is dat de nieuwe loonreeks in werking gaat en van daaruit kunnen we verder onderhandelen over de twk,” aldus de voorzitter.
Volgens Coulor zit BBS in een reorganisatiefase, waarbij zij de afgelopen zeven maanden veel zaken moesten aanvechten. Een is de structuur die gewijzigd zou moeten worden. Er is momenteel geen vaste structuur. Hij vroeg de minister om ook dit deel met voortvarendheid aan te pakken. BBS helpt volgens hem ook bijdragen aan het genereren van inkomsten voor de staat.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald