Noersalim: ‘One monkey can’t stop the show’

02/11/2020 05:50 –

HVB-voorzitter Mike Noersalim ziet de toekomst van zijn partij positief in. :  
PARAMARIBO – Het bestuur van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) is na drie jaar sparren in de politiek niet ontevreden met wat tot nu toe is bereikt. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is geweest, kijkt de partijtop positief terug op de afgelopen periode. De beweging vierde zaterdag haar driejarig bestaan met een dankdienst in het hoofdkwartier aan de Benjaminstraat. In verband met Covid-19 was er geen groot feest.
HVB is voortgekomen uit Pertjajah Luhur. Al enkele weken na de verkiezing van mei 2015 stapten Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uit de parlementaire fractie om als zelfstandige leden door te gaan. Daarbij kozen zij ervoor de regeringscoalitie van de NDP en BEP te ondersteunen. Ze riepen de HVB uit die later werd omgezet in een partij.
Aan het beperkte aantal bezoekers dat tot de herdenkingsbijeenkomst zaterdag werd toegelaten, heeft het bestuur dankbaarheid uitgesproken voor de ondersteuning in de afgelopen drie jaar. “Unu p’sa omeni tof strey. Unu p’sa omeni tof watra, maar we staan er en zijn gemotiveerd om door te gaan”, zei voorzitter Mike Noersalim in een toespraak.
Hij merkte op dat de partij meerdere tegenslagen heeft gehad, bijvoorbeeld met het heengaan van vooraanstaande leden, onder wie recent Vergillio Rebin en Frans Kasantaroeno. “Dat brengt gemengde gevoelens met zich mee, omdat we hadden gehoopt dat ze deze dag samen met ons zouden vieren”, zei Noersalim tegenover de pers.
Het vertrek niet zo lang geleden van twee grondleggers van de partij, Sapoen en Chitan, heeft volgens hem de organisatie “totaal geen deuk” gegeven. “De HVB is meer dan één persoon. We zijn een beweging met de leden als eigenaar. Dus als je er bent of niet, de HVB gaat door.” Noersalim zegt dat de statuten van de partij ook niet toelaten dat een persoon tientallen jaren topposities bekleedt. “Dus als je nu vindt dat je vroegtijdig moet afhaken is het jouw recht.”
Noersalim benadrukt dat de partij, wat ook mag gebeuren, gewoon door gaat. “One monkey can not stop the show. Ik kan u zeggen: ‘vijf gaan weg, maar vijftig komen terug'”, zegt hij doelend op leden die zijn vertrokken.
Ondanks dat het niet gelukt is zelfs één parlementszetel te behalen bij de verkiezingen in mei ziet de voorzitter de toekomst met vertrouwen tegemoet. De kiezers hebben volgens hem wel een duidelijk signaal afgegeven. “Het heeft ons gezegd: ‘jongens, gaan jullie door’ en dat is een motivatie. Wij zijn met meer dan zevenduizend stemmen de grootste buiten parlementaire partij. Hadden we een eerlijker kiesstelsel dan hadden we zeker twee zetels behaald.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname