Nieuwe Surpost-directeur zet in op behoud personeel

18/10/2020 00:00 – Amanda Palis

Bondsvoorzitter Uiterloo spreekt het Surpost-personeel toe tijdens een eerdere actie. : dWT Archief  
PARAMARIBO – “We gaan hard moeten werken om ons hoofd boven water te houden”, zegt Ravin Dahoe, de nieuwe directeur van staatsbedrijf Surpost, tegen de Ware Tijd. Hij is officieel op 6 oktober benoemd in de functie.
Dat het een uitdaging is, steekt Dahoe niet onder stoelen of banken. “We zijn als bedrijf in de rode cijfers. Onze taak is in elk geval om de komende twee jaar zo goed als mogelijk te overleven met behoud van personeel”, geeft de directeur aan.
Naast de financiële uitdagingen zijn er andere die impact zullen hebben op het beleid van het bedrijf. “We leven in een digitaal tijdperk en de traditionele post is de afgelopen jaren afgenomen. Als bedrijf hebben wij weinig of zelfs helemaal niet daarop ingespeeld en daar hoop ik verandering in te brengen”, zegt Dahoe.
In de afgelopen jaren heeft het bedrijf volgens de nieuwe directeur zich drijvende weten te houden door te steunen op bepaalde diensten zoals het bestellen van bankafschriften. Echter, die zijn nu bijna of zelfs helemaal weggevallen. “We gaan out of the box moeten denken en ons moeten afstemmen op de hedendaagse technologie. Er zal ook rekening moeten worden gehouden met de huidige Covid-19-situatie en we zullen andere middelen moeten aanboren”, zegt Dahoe.
De nieuwe directeur was vóór zijn aantreden al goed ingevoerd over de stand van zaken bij het postbedrijf omdat hij er al eerder verbonden was. “Ik heb 25 dienstjaren bij Surpost en ben mij bewust van de perikelen die er spelen. Ik heb zelfs met lede ogen moeten toezien hoe het bedrijf de afgrond werd ingewerkt door het stellen van verkeerde prioriteiten”, beweert Dahoe.
Al vóór zijn benoeming officieel was, kwam er kritiek vanuit de samenleving of hij wel capabel zou zijn om de functie goed te kunnen vervullen. “Kritiek ga je altijd hebben. Ik zie het juist als een motivatie om kritiek om te zetten in positieve resultaten voor het bedrijf”, zegt Dahoe, die vindt dat het beschikken over diploma’s nog geen garantie is dat het bedrijf zal draaien. “Ik heb bewust gekozen om mijn kennis en kunde in te zetten voor het bedrijf; en niet elders. Want die mogelijkheid was er wel.”
De bond Dienst der Posterijen Werknemersorganisatie onder leiding van Walther Uiterloo heeft de nieuwbakken directeur met open armen ontvangen en ziet zijn eerdere dienstbetrekking binnen het bedrijf niet als een probleem. “Hij kent de problematiek van het staatsbedrijf en is, evenals de vakbond, voorstander van innovatieve bedrijfsvoering.” Uiterloo heeft de directeur als advies meegegeven niet in de voetsporen van zijn voorganger te treden.
Met betrekking tot perikelen rondom de acties enkele maanden geleden is er een overeenkomst tussen de directeur en de vakbond. “Wij zijn overeengekomen dat wij de directeur de ruimte geven om met de aandeelhouder/regering in overleg te treden om oplossingsmodellen aan te dragen”, zegt Uiterloo hoopvol.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname