‘Nieuwe kansen bij verbetering vliegveld Nickerie’

03/09/2020 22:33 – Beta Debidien
 
PARAMARIBO – Wanneer het majoor Fernandesvliegveld in Nickerie zal zijn verbeterd zal dit veel nieuwe mogelijkheden voor het district openen. Vooral ondernemers kijken vol verwachting uit naar het inlossen van de belofte van president Chandrikapersad Santokhi, die heeft aangegeven dat het vliegveld zal worden aangepakt.
Volgens groenteteler Anand Ganga zullen er daardoor exportmogelijkheden voor de agrariërs naar de regio ontstaan. “We hebben vaker overschot en weten geen raad met de producten, terwijl wij enorme kosten maken”, houdt hij de Ware Tijd voor.
De groenteboer wil als de door de president aangekondigde modernisering en uitbreiding van het vliegveld heeft plaatsgehad, inspelen op de exportvraag en marktgericht produceren. Hij geeft aan dat de landingsbaan moet worden verlengd, de verkeerstoren moet worden afgebouwd en de aankomsten vertrekhal en alle andere gebouwen moeten worden vernieuwd.
VHP-parlementariër Niesha Jhakry heeft zich onlangs georiënteerd op de locatie. “Het is triest om te zien in welke conditie het vliegveld verkeert”, deelt ze haar bevindingen met de Ware Tijd. De politica denk dat als het vliegveld is gerehabiliteerd, het weer een bijzondere rol zal spelen in het personen- en goederenverkeer.
Het zal ook een centrale rol krijgen door de olievondsten voor de kust van Nickerie, bijvoorbeeld voor het transport van materiaal naar de olievelden. “We zien graag dat het vliegveld omgebouwd wordt tot een hub met internationale standaarden waar grotere vliegtuigen kunnen landen en opstijgen.”
Onder president Ronald Venetiaan was in 2009 begonnen met de verbetering van het vliegveld, maar de werkzaamheden zijn kort na de verkiezingen van mei 2010 stopgezet door de regering-Bouterse. In de afgelopen tien jaar hebben diverse bewindslieden die het vliegveld hebben bezocht beloofd dat het project zou worden afgerond. Echter, het is bij woorden gebleven.-.
  Tweet 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname