Nieuwe fractieleider ABOP nog niet aan de orde

Binnen het bestuur van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) is men nog niet uitgesproken over wie Dinotha Vorswijk opvolgt als fractieleider, als ze eenmaal is ingezworen als minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Hoofdbestuurslid Marinus Bee zegt dat de kwestie van een andere fractieleider nog niet aan de orde is, omdat Vorswijk nog deel uitmaakt van het parlement.
De partij heeft zondag het besluit genomen om Vorswijk voor te dragen als de persoon die Diana Pokie, die in ongenade is gevallen, moet opvolgen. Uit drie parlementariërs die deze post zouden invullen is zij verkozen. Miguella Soemar-Huur en Edgar Sampie waren de twee andere voordrachten. De overige leden van de ABOP-fractie zijn: Marinus Bee, Edward Belfort, Obed Kanapé, Genevieve Jordan en Fogatie Aserie.
Dit is de tweede termijn van Vorswijk in het parlement. Van 2010 tot en met 2013 is zij jeugdparlementariër geweest. Sinds 2015 is ze lid van het parlement voor de ABOP. In 2020 werd ze fractieleider van deze partij in DNA. De fractieleider is verantwoordelijk voor de leden die behoren tot haar fractie. Waar nodig voert zij het woord namens de fractie.
Renet Wakhi zal de plek van Vorswijk in het parlement innemen.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald